Sevärdheter i Mexico city

Mexico City har många sevärdheter som är obligatoriska när man väl är där. Börja med att checka av nedanstående lista!

Aztekstadion

Huvudstaden innehar en av de största arenorna i världen med en kapacitet för över 110 000 åskådare. Det är Aztekstadion, även kallad Estadio Azteca som är hemarena för Club América.

De Flytande Trädgårdarna

I Xochimilco ligger De Flytande Trädgårdarna. Stadens namn betyder blomma, och just blommor finns det gott om. Det vackra stora nätverket av kanaler är en kvarleva efter aztekerstaden Tenochtitlán. Hit åker många mexikaner själva på söndagsutflykt.

Det Antropologiska Muséet

Det Antropologiska Museéet i Mexico City anses för att vara bland de bästa i världen. Museet gömmer på det mesta i tolv arkeologiska rum och man kan bland annat tilla på föremål som berättar om olika tidsperioder och kulturer i Mexico, bland annat maya- kulturen.

El Zócalo-platsen

El Zócalo är en historisk plats i Mexico City som är uppfört på ruinerna av atzekarnas gamla huvudstad Tenochtitián. Zocalo betyder sokkel, och en sådan blev för många år sedan rest på platsen som ett monument till minne om Mexikos befrielse från spanjorerna 1821. Sokkeln blev stående i flera år och gav alltså platsen namnet Zócalo.

Marknaden La Mercéd

La Mercéd är en enorm marknad som faktiskt är den största i världen. Den ligger i den östliga delen av huvudstaden och där säljs alla slags grönsaker, mejeriprodukter samt kött och du få ett otal härliga tropiska frukter billigt. Det är en vibrerande atmosfär och en stor upplevelse som ger turisten möjlighet att möta lokalbefolkningen.

Solens pyramid

Solens pyramid är den tredje största i världen med sina 50.000 kvadratmeter och höjd på 65 meter. Det slås bara av av Cheopspyramiden i Egypten och pyramiden i Cholula öst om Mexico City. Det är 248 steg till toppen av Solens pyramid, och på klara dagar kan man se riktigt långt. Man tror att det har stått en tempelbyggning till religiösa cereonier på toppen. Pyramiden ligger i det arkeologiska område Teothuacán.