Att ta sig runt i Mexico city

Det stora invånarantalet gör att Mexico City är mycket vältrafikerat och därtill mycket luftförorenat. Staden har däremot ett smidigt tunnelbanenät som just nu byggs om för att bli ännu mer effektivt.

Mexico city har många sevärdheter och en bil kan däremot underlätta din vistelse. På grund av alla bilar som var dag trafikerar stadens gator, bör du dock vara en van bilförare i så fall eftersom det är trångt och relativt aggressiv trafik. Känner man sig osäker kan taxi eller tunnelbanan vara ett bättre alternativ.

Vill du utforska staden och dess omgivning med bil, kan du dock hyra en bil redan på flygplatsen om du vill där alla de kända uthyrningsfirmorna finns representerade.
Därifrån åker du sedan enkelt in till stadens centrum som bara ligger ca 13 kilometer bort från flygplatsen.

Det är inte nödvändigt med internationellt körkort i Mexiko, men det kan rekommenderas och du måste vara minst 21 år och högst 70 år för att få hyra. I övrigt så håller vägarna i Mexico hög standard och det finns många motorvägar, men de flesta är belagda med vägtull.

Taxi i Mexico city

Där finns fyra olika taxityper i Mexico City, man kan åka

  1. minibussar,
  2. combis,
  3. collectivos eller
  4. peseros.

Combis, collectivos eller peseros är så kallade deltaxis. De är ofta relativt undermåliga fordon som transporterar turister över längre distanser till ett billigt pris. Taxameter används inte så man skall komma överens med chauffören om ett pris innan resan börjar.